عصر دانش
به پوشه Share Documents بيشتر توجه كنيد

به پوشه Share Documents بیشتر توجه کنید

 

تا حالا به پوشه ای با نام Shared Documents که در My Computer وجود دارد توجه کردید ؟

 

آیا می دانید این پوشه اصلا برای چه کاری است ؟ 

 تا به حال سعی در پاک کردن آن کردید ؟


درسته ، این پوشه به طور پیش فرض هر بار که شما ویندوز XP را نصب می کنید به وجود می آید و اکر کمی کاربر کنجکاوی باشید حتما متوجه شدید که این پوشه به طور دستی غیر قابل پاک شدن است.

اما کار این پوشه چیست ؟

  همان طور که از نام آن پیدا است برای در اختیار گذاشتن یک سری فایل بین کاربران مختلف از این پوشه استفاده میشود ( یعنی همان  Share  یا سهیم کردن دیگران در فایلهای خود ).
وجود این پوشه شاید برای بعضی از افراد مفید باشد اما برای بسیاری از کاربران ویندوز
XP بدون استفاده است و حتی بعضی ها کوچکترین توجهی نیز به آن نمی کنند. اما اگر همین افراد بدانند که چه خطر امنیتی بزرگی از جانب همین پوشه میتواند گریبان گیرشان شود حتما با احتیاط بیشتری از کنار این پوشه خواهند گذشت. بله درسته خطر امنیتی !
اگر کمی ریز بین باشید و فعالیت های این پوشه را چک کنید خواهید دید که در این پوشه هر چند وقت یکبار فایلهایی اضافه یا کم میشود آن هم بدون اینکه شما مطلع باشید ! اما در این مورد زیاد جای نگرانی نیست. در این پوشه به طور معمول دو پوشه با نامهای 
Shared Music  و Shared Pictures  وجود دارند. برنامه Media Player هر بار که شما موزیکی را گوش میکنید فایلهایی را که به Playlist معروف اند در همین پوشه Shared Music و در قسمت Sample Playlists  ذخیره میکند که حاوی علاقمندی های شما در مورد موزیک هایی است که گوش داده اید. این هم زیاد جای نگرانی ندارد. اما مشکل اینجاست که هر بار که شما به اینترنت متصل میشوید این پوشه در اختیار سایر کاربران نیز قرار میگیرد ( یعنی میتوانند محتویات درونش را ببینند و ویرایش کنند که شاید شما دوست نداشته باشید که این کار انجام شود ).
اما ای کاش موضوع فقط در همین حد بود. به طور معمول یک نفوذگر با یافتن
IP شخص قربانی بدون داشتن هیچ نرم افزار خاصی و فقط با استفاده از دستورات خود ویندوز میتواند به صورت مستقیم و بی دردسر به پوشه Shared Documents دسترسی پیدا کند و از اینجاست که همه چیز آغاز میشود. بنابراین در ساده ترین شکل نفوذ همه چیز از همین پوشه Shared Documents آغاز میشود.
در این شرایط کاربرانی که به این پوشه نیاز دارند میتوانند با گذاشتن پسورد روی یوزر
Administrator حداقل کار یک نفوذ گر را برای دسترسی به این پوشه دشوار ( نه غیر ممکن ) سازند ( که متاسفانه بسیاری از کاربران ویندوز XP در هنگام نصب آن بدون دادن پسورد به یوزر اصلی آن را به صورت Default رها میکنند و ... ). اما کاربرانی که اصلا به این پوشه نیازی ندارند میتوانند آن را به کل پاک کنند و خیالشان لااقل از این بابت آسوده باشد ( البته روشی هم برای غیر فعال کردن Sharing در یک سیستم وجود دارد که آن را در مقالات بعدی به شما آموزش میدهم. اما این روش امنیت بیشتری را برای شما به ارمغان می آورد ). و اما آموزش :
برای این کار ابتدا از طریق
Run وارد Regedit شده و کلید زیر را بیابید :
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ My Computer \ NameSpace \ DelegateFolders
حالا در زیر مجموعه پوشه
DelegateFolders  به دنبال پوشه ای با نام {59031a47-3f72-44a7-89c5-5595fe6b30ee} بگردید. حالا برای اینکه این پوشه را از بین ببرید باید این کلید را پاک ( Delete ) کنید. بعد یک بار سیستم خود را Restart کنید تا تغییرات اعمال شود ( در بعضی از سیستم ها ممکن است نیازی به Restart نباشد و تغییرات بلافاصله اجرا شود ).
امنیت سیستم همواره برای کاربران هوشیار از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بنابراین در این زمینه بیشتر نکته بین باشید و به این موارد توجه بیشتری کنید.
موفق باشید.
1387/5/8 12:7
(0) نظر
برچسب ها :
بزرگترین دشمن اطلاعات دیجیتالی؟

بزرگترین دشمن اطلاعات دیجیتالی؟

 

گرچه دیجیتالی شدن داده ها و اطلاعات یکی از بزرگترین موهبت های عصر ما است به طوری که نقل و انتقال و ویرایش این داده ها به شکل شگفت آوری متحول شده است، از جمله اینکه حجم بسیار زیادی از اطلاعات در حجم بسیار کوچکی قابل ذخیره شده و جابه جایی آن از طریق انواعی از ابزارهای الکترونیکی از سی دی گرفته تا حافظه های قابل حمل که در میان مردم به کول دیسک یا فلش مموری معروف شده یا منشی های دیجیتالی شخصی _ معروف به PDA- یا کامپیوترهای همراه بسیار آسان شده است اما هر موهبتی در این دنیا محدودیت های خاص خود را دارد. کمتر کسی هست که با این گونه ابزارها سر و کار داشته باشد و به نوعی بعضی از داده ها یا اطلاعات ذخیره شده اش از دست نرفته باشند. قصد نداریم در این گزارش به اهمیت تهیه نسخه پشتیبان بپردازیم چون توصیه به تهیه یک نسخه پشتیبان شباهت زیادی به توصیه برای مسواک زدن دارد. به هرحال بسیاری از مردم یا پشت گوش می اندازند یا به هرحال به هر دلیلی کار از کار گذشته و مجبور به مراجعه به دندانپزشک می شوند.

 

گاهی برای ما که با داده های الکترونیکی (دیجیتالی) سر و کار داریم هم شرایطی پیش می آید که مجبور می شویم به متخصصان بازیافت اطلاعات مراجعه کنیم. اگر عکاس باشید و با دوربین دیجیتالی عکاسی کنید ممکن است با این پدیده مواجه شده باشید که کارت حافظه تان به اصطلاح باز نمی شود و تمام عکس هایتان که در آن کارت حافظه قرار داشته غیرقابل استفاده می شود یا آنکه یک روز کامپیوترتان را روشن می کنید و می بینید که به اصطلاح بالا نمی آید اگر در کامپیوتر خود متن، عکس، صوت یا تصویر بی نهایت باارزشی داشته باشید چه حالی می شوید؟ چه کار می کنید؟ «رایان رسیدال» هم از اهمیت تهیه نسخه پشتیبان به خوبی اطلاع دارد اما این کارمند 35 ساله با چهار فرزند و یک همسر بیمار به قدری مشغله دارد که وقتی برای تهیه نسخه پشتیبان باقی نمی ماند. ماه اوت همسرش در اثر بیماری فوت می کند. وقتی به کامپیوترش مراجعه می کند تا چند عکس از همسرش برای مراسم تشییع جنازه بردارد کامپیوترش که هیچ بویی از احساس همدردی نبرده با او همکاری نمی کند. تعمیرگاه کامپیوتر محلشان نیز او را جواب می کند و می گوید: از عهده ما برنمی آید. آنها می گویند با سخت افزارها و نرم افزارهایی که ما در اختیار داریم بازیافت آن عکس ها غیرممکن است.جالب این است که رسیدال خود یک سوپروایزر در بخش تعمیرات و نگهداری در کمپانی «گراس ولی» در کالیفرنیا است.

 

او می گوید: «شش سال بود که عکس های دیجیتالی را در کامپیوتر ذخیره می کردم و به تدریج از تهیه پشتیبان غافل شدم.»کارشناسان حوزه بازیافت اطلاعات و داده ها اعتقاد دارند اکثر کاربران کامپیوتر فکر می کنند که به سرنوشت رسیدال دچار نمی شوند اما سخت در اشتباه هستند «تاد جانسون» قائم مقام شرکت «بازیافت داده های روی قطاع» (به آدرس اینترنتی ontrack.com) که تخصصش بیرون کشیدن فایل های دیجیتالی از روی هارد کامپیوتر است، می گوید: «بدون تردید هارد درایوها در کامپیوتر خراب می شوند. حتی در بعضی موارد عمر آنها به بیشتر از چند ماه قد نمی دهد.»رسیدال که آن عکس ها برایش اهمیت ویژه ای پیدا کرده بود به پرس و جو پرداخت تا آنکه به او کمپانی «درایو سیورز» (drivesavers.com) را معرفی کردند که در بازیافت فایل ها و اطلاعات از روی هارد درایو، فلش مموری، دیسکت و سایر رسانه های نوری تخصص داشت. خوشبختانه این کمپانی از عهده بازیافت همه عکس های خانواده رسیدال برآمد.اگر همه مردم عادت می کردند مثل مسواک زدن از اطلاعات و داده های خود پشتیبان تهیه کنند شرکت هایی مثل درایو سیورز هم به وجود نمی آمدند اما هرچه کامپیوترهای جدیدتر به بازار می آیند گنجایش هارد درایو آنها نیز افزایش می یابد و در نتیجه خرابی آنها هم روزافزون تر شده است. اکنون کامپیوترها به قدری گنجایش پیدا کرده اند که مردم علاوه بر متن، عکس و صوت به حفظ فیلم های سینمایی، شوهای تلویزیونی و سایر داده های پرحجم و سنگین می پردازند.

 

اکنون سرعت دیسک گردان ها 10 هزار دور در دقیقه شده است (300 برابر دیسک گردان های ویدیویی با سرعت LP) یعنی همه این دیسک گردان ها با سرعت 100 کیلومتر در ساعت به عقب و جلو می رود. کافی است که این هد در اثر ضربه یا هر عامل دیگری روی پلاتر بیفتد یا آنکه گردوغبار روی آن بنشیند دیگر داده های روی هارد درایو قابل خواندن نخواهد بود. به همین دلیل است که با قاطعیت و تاکید می گوییم انتظار نداشته باشید که کمپانی های بازیافت اطلاعات بتوانند همه هارد درایوها را تعمیر کرده و اطلاعات شما را سالم و صحیح به شما برگردانند. «اسکات گایدانو» یکی از بنیانگذاران کمپانی درایوسیورز می گوید: اطلاعات همه هارد درایوها قابل بازگشت نیستند.

 

اما به هر حال آمارهای برگرداندن اطلاعات از دست رفته رو به بهبود است. هشت سال پیش فقط 50 درصد موارد قابل بازگشت بود. اما امروزه 90 درصد داده ها را می توان از 85 درصد درایوها بازگرداند.» اما بازگرداندن این اطلاعات از دست رفته ارزان نیست، هر چه صاحب آن عجله بیشتری داشته باشد هزینه آن بالاتر است. کمپانی درایو سیورز «کلی چسن» را به عنوان پاسخگوی مشتریان انتخاب کرده چون تحصیلات او در روانشناسی است و سابقه اش مشاوره در زمینه پیشگیری یا جلوگیری از خودکشی است. این کمپانی از این جهت وی را انتخاب کرده که می داند مراجعه کنندگان و مشتریان آنها معمولاً افرادی مضطرب هستند که چیز باارزشی را از دست داده اند و ممکن است هرگز امکان به دست آوردن آن را دیگر نداشته باشند. چسن می گوید: «اغلب این مراجعه کنندگان عصبی، خشمگین یا مضطربند.

 بعضی گریه می کنند. بعضی از آنها می ترسند که شغل خود را از دست بدهند.»معمولاً کسانی به شرکت هایی مثل درایو سیورز مراجعه می کنند که از همه تعمیر کاران نزدیک یا شناخته شده خود ناامید شده اند. وقتی وارد این شرکت می شوید یک اتاق هست که مخصوص کار های اجرایی است و یک اتاق را به عنوان نمایشگاه اختصاص داده اند و موفقیت های شگفت انگیز خود را به نمایش گذاشته اند. درمیان هارد درایو های به نمایش درآمده آنچه توجه بیننده را جلب می کند اطلاعات بازگردانده شده از هارد درایو هایی است که یا آتش گرفته یا در آب نمک غوطه ور شده یا آن که زیر کامیون رفته است.هزینه بازگرداندن اطلاعات از اینگونه حافظه ها یا هارد درایو ها بستگی به پیچیدگی کار و عجله صاحب آن دارد. در ساده ترین حالت و طولانی ترین مهلت یعنی 7 یا 8 روز هزینه بازیافت 500 دلار است. اگر صاحب آن اطلاعات بی نهایت عجله داشته باشد متخصصان این کمپانی از لحظه رسیدن کار را آغاز می کنند و تا اطلاعات را بازنگردانند دست از کار نمی کشند و ظرف کمتر از 24 ساعت اطلاعات را بیرون می کشند در آن صورت دستمزد آنان 8900 دلار است. در آن صورت صاحب آن اطلاعات باید سبک و سنگین کند که آیا اطلاعاتش این قدر ارزش دارند که تا این حد برایش هزینه صرف شود. برای کسانی که عجله ندارند و می توانند یک هفته صبر کنند حداکثر هزینه 2700 دلار تا گنجایش 600 گیگابایت است.

اگر حتی هیچ یک از فایل ها یا داده های از دست رفته بازگردانده نشوند 200 دلار هزینه باید پرداخت شود. به هر حال متخصصان این کمپانی وقت صرف می کنند تا اطلاعات را که دیگر از دست رفته دوباره بازگردانند اما گاهی آسیب آنقدر جدی است که از دست آنان کاری برنمی آید.کمپانی درایو سیورز عکس های همسر رسیدال را رایگان به او بازگردانده و حتی برای کودکان وی هدیه کریسمس هم خرید. اما گاهی بازگرداندن اطلاعات برای بعضی آنقدر حیاتی است که حاضرند پول های هنگفت بپردازند. «جان دوریس» مدیر کل یک کمپانی فروشنده کالا های ورزشی در اوبورن نیویورک می گوید: «من درس مهمی آموختم و بابت آن هزینه گزافی پرداختم.» در کامپیوتر همراه او اطلاعات بسیار مهم مربوط به سه سال گذشته از جمله متن 600 قرارداد، عکس های خانوادگی و نامه های الکترونیکی تجاری و بسیاری حائز اهمیت او ذخیره شده بود. «دوریس» می گوید: «واقعاً وحشت زده شده بودم، احساس کردم پاک از دست رفته ام، همه اطلاعات مهم من در آن کامپیوتر ذخیره شده بود.» او می دانست که باید از مطالب یا اطلاعات مهمش چند نسخه پشتیبان داشته باشد ولی از سر سهل انگاری پشت گوش انداخته بود. حالا با پرداخت 2700 دلار متنبه شده و از این به بعد مانند مارگزیده از ریسمان سیاه و سفید می ترسد.

 

بزرگترین دشمن هارد درایو ها و حافظه های مختلف در ابزار های الکترونیکی گردوغبار و رطوبت است. برای همین هم وقتی وارد کمپانی های مخصوص بازیافت اطلاعات می شوید با اتاق های بسیار تمیز و پاکیزه مواجه می شوید. معمولاً این کمپانی ها انواعی از سخت افزار ها و نرم افزار های مخصوص دارند و سخت افزار هایشان حتی به چند دهه گذشته مربوط می شود. چون بیشتر اوقات کسانی به آنان مراجعه می کنند که کامپیوتر های قدیمی تر دارند و اکنون در اثر رطوبت یا گرد و غبار مختل شده و دیگر قادر نیست اطلاعات ذخیره شده را به نمایش درآورد. این کمپانی ها ابتدا اطلاعات را روی شبکه و در سرور های خود ضبط می کنند و تا یک ماه بعد از تحویل آن اطلاعات به صاحبانش روی کامپیوتر های خود نگه می دارند و بعد آن را پاک می کنند.آنها به حریم خصوصی مردم احترام گذاشته و اطلاعات خصوصی آنان را در اختیار هیچ کس قرار نمی دهند مگر در یک مورد و آن تصاویر مستهجن سوءاستفاده از کودکان است. یعنی آنها با نیرو های انتظامی همکاری می کنند و در یک مورد به هیچ وجه نه حریم خصوصی می شناسند و نه حاضرند اطلاعات را محرمانه و سری حفظ کنند و آن سوءاستفاده از کودکان است.با این همه این سئوال پیش می آید که آیا ارزشش را دارد که فرد چند هزار دلار برای بازگرداندن اطلاعات از دست رفته اش صرف کند؟ ویلیام استورکسون که خودش از مارگزیده ها است می گوید: «اگر قرار باشد همان اطلاعاتی را که در کامپیوترم ذخیره کرده ام دوباره جمع آوری و ذخیره کنم باید دو ماه یعنی هشت هفته و هفته ای 40 ساعت وقت صرف کنم.

 

ترجیح دادم 2300 دلار بدهم و این همه وقت صرف نکنم ضمن آنکه اگر اطلاعات بازیافت نمی شد حداکثر 200 دلار ضرر کرده بودم.» وقتی صحبت از تهیه نسخه پشتیبان می شود اکثر مردم نسبت به آن بی تفاوت می مانند و تا اطلاعات باارزشی را از دست ندهند آن را جدی نمی گیرند. حتی گایدانو که خود به چشم دیده مردم چه مصیبت هایی می کشند و چه پول هایی می پردازند با وجود این زحمت تهیه نسخه پشتیبان را به خود نمی دهد و می گوید: «شاید هیچ کس به اندازه من داده یا اطلاعات از دست نداده باشد چون من اهل تهیه نسخه پشتیبان نیستم. شاید وقتی پشتیبان تهیه کنم که مجبور باشم کمپانی ام را تعطیل کنم.»

 منبع آفتاب>>>برگرفته از atalebi.com>>>  
1387/5/3 9:49
(0) نظر
برچسب ها :
افزايش كارايي سيستم در فرمت NTFS ( ويندوز XP )

افزایش کارایی سیستم در فرمت NTFS ( ویندوز XP )

 

باز هم NTFS  و این مرتبه روشی برای افزایش سرعت بوت در این فرمت ! در این روش شما با اجرای یک دستور ساده میتوانید سرعت بوت را در سیستم خود بالا ببرید. اما کمی توضیح درباره دستورات :


فرمان CHKNTFS برای معین کردن و تنظیم کردن زمان AUTOCHK می باشد. وظیفه این قسمت چک کردن تمام Volume های دیسک می باشد که این کار را در یک مدت زمان مشخص و به صورت مخفی و هر بار در آغاز کار سیستم انجام می دهد. این زمان به طور پیش فرض 9 ثانیه است که ما آن را به 4 ثانیه می رسانیم. حال ما با کم کردن این زمان از قبل تعیین شده کاری می کنیم که سرعت بوت بالا رود.  برای این کار باید مراحل زیر را انجام دهید :


ابتدا از طریق Run و تایپ عبارت cmd و زدن Enter وارد محیط Command Prompt شوید.


سپس در آنجا تایپ کنید CHKNTFS /t:4 و بعد Enter را بزنید ( فاصله بین / را رعایت کنید ).


در اینجا ما با این دستور کاری کردیم که تعیین زمان
AUTOCHK کاهش پیدا کند و این یعنی اینکه کار چک کردن Volume ها با سرعت بیشتر و البته جزئیات کمتر انجام شود.


شما می توانید با تایپ دستور CHKNTFS /t:0 کلا کاری کنید که چک کردن Volume ها اصلا صورت نگیرد. اما یادتان باشد که این کار درست است که کمی سرعت بوت را کاهش می دهد اما در عوض باعث می شود که شما همواره یک طرح کلی از درایوها در اختیار داشته باشید که در مواقع مشکل سیستم می تواند بسیار مفید باشد.

بنابراین توصیه می کنم هیچ وقت این زمان را 0 نکنید.


موفق باشید
.

 

1387/5/3 9:37
(0) نظر
برچسب ها :
نكات و ترفندهاي Shutdown
 

نکات و ترفندهای Shutdown

 

می خواهیم چند نکته جالب و حرفه ای را در مورد Shutdown به شما آموزش دهیم. پس مقاله را  با مهم دنبال کنیم .


برای استفاده از دستورات زیر شما باید ابتدا از طریق Run و سپس تایپ عبارت CMD و زدن کلید Enter وارد محیط Command Prompt شوید.
در این دستورات پارامترهای مختلفی وجود دارند که در ابتدا آنها را بررسی می کنیم :


[Shutdown [{-l|-s|-r|-a}] [-f] [-m [\\ComputerName]] [-t xx] [-c "message"] [-d [u][p] :xx;yy


بعد از اینکه وارد محیط Command Prompt شدید میتوانید هر یک از دستورات فوق را طبق روش زیر تایپ کرده و بعد با زدن Enter دستورات اجرا میشود.
با دستور زیر میتوانید هر کار مربوط به
Shutdown از Log off user گرفته تا تنظیم ساعت برای خاموش شدن کامپیوتر، خاموش کردن کامپیوتر فرد دیگر و ... را انجام دهید. برای استفاده از این دستور باید نام کامپیوتر را بدانید. اگر قصد خاموش یا Restart کردن کامپیوتر خود را دارید ( از این روش ) و نام آن را نمی دانید می توانید به سادگی در قسمت System که در Control Panel قرار دارد و یا با راست کلیک روی آیکن My Computer و انتخاب گزینه Properties آن را متوجه شوید ( این نام مقابل عبارت Full Computer Name قرار دارد اگر هم خواستید آن را تغییر دهید کافی است روی دکمه Change در همان قسمت کلیک کنید ). بعد از یافتن نام کامپیوتر میتوانید از دستور زیر استفاده کنید :
Shutdown -r -m \\ComputerName -t 300


توجه داشته باشید که در این دستور به جای ComputerName نام کامپیوتر شما درج می شود و علامت \\ باید باقی بماند. در این دستور "r" به معنی Restart است. شما می توانید به جای آن از "l" به معنی Log Off و یا "s" به معنی Shutdown استفاده کنید. عدد 300 بعد از "t" به معنای آن است که عمل Restart یا ... بعد از 300 ثانیه در سیستم شما انجام شود.


شما می توانید با اضافه کردن پارامتر "c" به دستور بالا در هنگام عملی که می خواهید انجام شود یک پیغام نیز که شما متن آن را می نویسید به نمایش درآید. برای این کار می توانید به صورت زیر عمل کنید :


"Shutdown -r -m \\ComputerName -t 300 -c "GOODBYE
حالا اگر به هر دلیلی مجبور شدید که عمل
Restart یا Shutdown یا ... را لغو کنید می توانید با تایپ دستور زیر کل مراحل را متوقف کنید ( قبل از پایان زمان داده شده ) :
Shutdown -a


و در نهایت شما می توانید با تایپ دستور Shutdown -i یک صفحه گرافیکی را باز کنید که تمامی این گزینه ها در آن موجود می باشند.


نکته باقی مانده دیگر این است که شما می توانید با اضافه کردن پارامتر f- قبل از m- کاری کنید که تمام برنامه های در حال اجرا در لحظه اجرای دستور بدون اعلام پیغام هشدار بسته شوند. در ضمن اگر در این دستورات ( به جز حالت انتخاب Log Off )  پارامتر m- و نام کامپیوتر را حذف کنید سیستم کامپیوتر شما را برای اجرای دستور در نظر میگیرد و آن را اجرا می کند.


موفق باشید.
1387/5/3 9:27
(0) نظر
برچسب ها :
X